De la Ion Creanga catre Ioan Slavici

De la Ion Creanga catre Ioan Slavici

de Ion Creanga

Iasi, 8 fevruarie 1882

Iubite domnule Slavici,
Prin posta de astazi, am trimis o scrisoare d-lui librariu Sorec, poftindu-l sa ni raspunda daca binevoieste a primi in desfacere carti didactice de ale noastre: Metoda noua, Invatatorul copiilor, Regulele limbei romane de Maiorescu etc, dindu-i, de la mine inainte, rabat de 35%  pe bani gata si portul pe socoteala d-sale.
Noi am ave placere sa facem si aceasta negustorie ( desi nu-i vro pricopseala) gindidndu-ne la multimea ce s-ar pute trece, mai ales ca chiar acum suntem la corectura coalei I, edit. XVI, si am pute trage cu inlesnire un numar si mai mare de exemplare.
Va rog dar, in puterea prietesugului, draga d-le Slavici, abateti-va, in treacat, pe la Socec, intrati in vorba cu el despre aceasta afacere, staruit sa ne raspunda ori da ori ba si, totodata, comunicati-mi si dv. rezultatul.
Va salut cu draga inima!
Salutari si sarutari din parte-mi d-lor Eminescu, Nica, Gaster etc, etc

I. Creanga

Acum un an am vorbit cu Socec chiar eu si ne-a lasat cu 40%. Poate sa lase cu 35%, in sfirsit, ori asa ori asa; asta spre stiinta d-voastre. Marfa, ce-i drept, e prostuta, dar am vazut si mai proasta, vinzindu-se la dinsul, daca are noroc...

I.C.





De la Ion Creanga catre Ioan Slavici


Aceasta pagina a fost accesata de 3643 ori.