De la Ion Creanga catre Elena Creanga

De la Ion Creanga catre Elena Creanga

de Ion Creanga

Domniei-sale.
Doamnei Elena Gheorghe a Chitei (Chitei) sau preotului Vasile Tifescu, pentru Elena fosta Creanga, la comuna Galu, din judetul Neamt, plasa sau plaiul Muntele ( prin posta rurala)
La satul Galu. Grabnic.

Iasi, 30 august 1883

Draga sora Elenuta,
Ni s-a umplut sufletul de bcuurie, aflind ca esti sanatoasa si ca te ocupi cu gospodaria. Dorim sa fii sanatoasa, fericita, in unire cu cumnatelul nostru, sotul ce ti l-a dat D-zeu! Afla, draga, ca si noi sutnem sanatosi din mila lui D-zeu! Si tare asi dori sa te vad si sa va vad. Eu nu am fost in asta-vara pe la Neamt. Numai Maria lui Zahei a fost. Despre partea de loc din Humulesti ma intrebi? Cred canu aveti gind sa va mutati acolo. Sa nu crezi a t-a rapit cineva dreptl, cit vom trai noi. Mihalache si Tinca nu pot sa aiba mai mult decit li se cuvine. Dar lasa-i sa tie casa in buna stare si sa se foloseacsa de venitul ei, decit a sede pustie si s-or folosi strainii. Va sarut cu drag si doresc sa ne vedem.

I. Creanga

Elenuta, tare asi vre sa am vro 20 de coti sumani de noaten, buni pentru un suman pentru mine. I-asi plati cit de scump numai sa-i am. Scrieti-mi, daca s-ar gasi, sa va trimit banii. Mi-as face chiar acum o manta pentru iarna din suman de noaten. Mai scriiti-ni cum va aflati.

I.Cr.

De la Ion Creanga catre Elena Creanga


Aceasta pagina a fost accesata de 3363 ori.